mandag den 17. august 2009

Farvel til Struer..

Vi forlod Struer.

For få mennesker havde været på havnen og besøgt os, men fra dem der trodsede vejr og vind mødte vi interesse og det blev til mange gode samtaler om klima, miljø, politik og livsperspektiver. Vi i besætningen på Anton havde også lært noget, som vil forbedre projektet fremover. Bedre vejr vil desuden fremme sagen.

Jeg var helt rørt, da jeg forlod havnekontoret, hvor vi fik en bog om Holstebro-Struer Havn forærende. Vi havde fået en rigtig god og imødekommende behandling. Men jeg kom da ned på jorden, netop som vi skulle lægge fra kaj. En mand med cykel og cykelanhænger stoppede os, mens vi var ved at kaste fortøjningerne: ”Hva, ska`I ikke ud at fiske? Nå ikke! Ligger I bare der og sejler rundt? Det er at ødelægge miljøet. Det er meningsløst. Det er spild af diesel. I er da også nogle miljøsvin!” Flere forsøg på indvendinger og forklaringer fra vores side hjalp ikke. Så gik fortøjningerne og vi havde fået noget at tænke på. - Ak, ja! Man må altid tænke på, om der er mening i det, man fortager sig. På turen gennem Venøsund kom vi dog frem til, at der er god mening i det, vi er ude på.: Mindre end halv kraft på motoren, dækket fyldt op med telte og udstillingsremedier, køjerne fyldte med aktivister med et budskab, som er kærligt og alvorligt.

I det vi havde øen Fur tværs, blev vi ringet op af Klaus Illum, netop bosiddende på Fur, som sammen med sin kone cyklende havde besøgt os i Struer. Denne seriøse og indædte kritiker af den stupide forestilling om det evige vækstsamfund har fornylig udgivet bogen: ”Om-tanke – Ved vendepunktet ved vækstens grænser”. Klaus Illum sagde i telefonen, at han herved donerede 10 stk. eksemplarer af bogen til Levende Havs klimakampagne. Den vil altså være til salg, hvor vi kommer frem, og indtægten vil ubeskåret gå til vores kampagne: ”Hav og Klima – læg kursen om!”.

Knud

Ak og te vist

Levende Hav

1 kommentar:

  1. Hej til besætningen på Miljøkutte Anton.
    Det var da ikke hyggelig læsning med manden på cykel kunne han da ikke være kommet nogle dage før.Så havde vi måske, jeg skriver måske fået ham overbevist om det rigtige i det vi går og laver. En lille sejltur kunne være tilbuddet til en som ikke forstår hvad det hele går ud på.
    Dejlig at i er kommet godt fra havn og forsat god tur mod det store mål at give folk hvad de ønsker oplysning omkring klima, og de store forandringer vor tids nedbrydning er med til at ødelægge. Kulen er en stor fare.
    Jeg vil godt købe en af de 10 bøger som er stillet til rådighed.
    En god gave.
    Stoffer
    Så skinner solen igen over vort dejlige Danmark

    SvarSlet