fredag den 28. august 2009

Horsens - folkeblad - Endelaveturen

Happening for havmiljø
Støtte til endelavitter i kloak-sagen fra miljøkutter

Som en lille happening placerede "Anton" en markering på det sted, hvor spildevandet efter planen skal ledes ud. (Foto: Malte Nyholt)
HORSENS - Miljøkutteren "Anton" fra Landsforeningen Levende Hav lagde i går til på Endelave.

Kutteren var inviteret af Endelave Beboerforening, der er stærkt kritisk over for kommunens planer om udledning af renset spildevand i havet som led i den kommende kloakering af øen.

Og endelavitterne fik støtte fra den private forening, der arbejder for et renere havmiljø.

- For mig at se er sagen et eksempel på, at man i kommunen tænker alt for stort og teknisk og undlader at høre på, at der faktisk er en bedre lokal løsning, hvor der ikke udledes i havet. Det er vigtigt, at der er en god kloakering, men det skal ske i harmoni med havmiljøet, sagde skipper og formand for landsforeningen Levende Hav, Knud Andersen, her til formiddag, da "Anton" var på vej til Vejle.

Miljøkutteren sejler i øjeblikket rundt i landet op til FN-topmødet i København.

Knud Andersen bed særligt mærke i, at Horsens Kommune vil udlede spildevand i et Natura 2000-område, hvor der er stenrev.

- Det er da mærkeligt, at man vil udlede spildevand i et sådant område. Stenrev skal man passe på; dem er der ikke så mange af tilbage i Danmark, og de øger biodiversiteten i havet, konstaterede Knud Andersen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar